Εικονίδιο Facebook
photo
Το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ) ιδρύθηκε το 2000 από τον Κωνσταντίνο Λέτσιο με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του ψυχοδράματος ως φιλοσοφία ζωής μέσα από την οποία τα άτομα αναπτύσσουν αυθορμητισμό και δημιουργικότητα. 

                                        


Το ΨΥΚΑΠ έχει αναγνωριστεί ως πλήρες μέλος της FEPTO (Federation of European Training Organisations), στο Ετήσιο Συνέδριο στην Γλασκώβη της Σκοτίας το 2008 και πρωτίστως αποσκοπεί στην: 

α) εκπαίδευση ειδικών στον τομέα της ψυχικής υγείας στις ψυχοδραματικές μεθόδους και τεχνικές, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το ψυχόδραμα ως ολοκληρωμένο θεραπευτικό και αυτογνωσιακό σύστημα στους διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής (ψυχοθεραπεία, ανάπτυξη της προσωπικότητας σε εργασιακούς χώρους, σχολεία, οργανισμούς, επιχειρήσεις, κοινότητες, φυλακές κλπ). Tο πρόγραμμα εκπαίδευσης καθώς και ο κώδικας ηθικής δεοντολογίας του κέντρου είναι εναρμονισμένα με τα διεθνή κριτήρια εκπαίδευσης. 

β) ανάπτυξη υπηρεσιών στον τομέα της ψυχικής υγείας για άτομα που έχουν άμεση ανάγκη ή επιθυμούν να αναπτύξουν στοιχεία και ικανότητες της προσωπικότητάς τους, μέσα από το ψυχόδραμα, το κοινωνιόδραμα, το παιχνίδι ρόλων (Role playing) ή το play back, σε συνεργασία με το απαραίτητο ειδικευμένο προσωπικό και πιστοποιημένους συνεργάτες του κέντρου.

Σήμερα στο ΨΥΚΑΠ εκπαιδεύονται ειδικοί ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, κ.α). Επίσης οργανώνονται θεραπευτικές, βιωματικές ομάδες ψυχοδράματος και διάφορα βιωματικά διήμερα με τη συμμετοχή και τη συνεργασία με άλλους Έλληνες και ξένους ψυχοδραματιστές.